26 januari 2010

De flow (de stroom)

Het is overal rond om je heen. Het is alles wat je ooit geweest bent en zult zijn. Het is wat je jezelf noemt en wat je de buitenwereld noemt. Het is het enige dat bepaalt wat er gebeurt en het heeft daar geen oordelen over.

Het is tijdloos, maar het manifesteert zich als zijnde in tijd. Het is ruimteloos, maar het manifesteert zich als zijnde in ruimte. Het heeft geen vorm, maar het manifesteert zich in vorm.

Jij die denkt dat je dingen zelf bepaalt leeft in een illusie. Alles wat ooit gebeurd is heeft nooit anders kunnen gebeuren als het is gebeurd. Daarom ben je onschuldig. Het is niet jij die keuzes heeft gemaakt, maar ze zijn simpelweg gebeurd. Daarom is het zinloos om bang te zijn voor de toekomst. Immers jij bepaalt niet wat die toekomst zal zijn en bovendien is wie je echt bent onkwetsbaar.

De stroom zal er altijd zijn. Universa worden geboren en zullen verdwijnen, maar de stroom is eeuwig. Het is altijd in rust, wat er ook schijnt te gebeuren. Jij bent niet onderdeel van de stroom, maar jij bent de stroom.

Laat gaan  die illusie over een klein kwetsbaar zelf, dat beslissingen moet nemen in tijd en ruimte. Laat gaan die spijt en laat gaan die angst over de toekomst.

Jij hebt je geïdentificeerd met een hersenschim, iets wat in werkelijkheid niet bestaat.

Het enige wat bestaat en altijd zijn zijn is de stroom. Jij bent die stroom en kan op geen enkele manier iets fout doen.

Nu is het tijd om de waarheid te weten en de illusie te laten gaan. De persoon die je dacht te zijn is een illusie. Er is alleen de stroom en jij bent die stroom.

3 opmerkingen:

  1. Mooie blog, en ik ben vooral blij dat je hyves bent ontgroeid zodat ik weer op je mag reageren. Ik heb me aangemeld, dus ik blijf je volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jurgen en Frits: Fijn dat jullie je hebben aangemeld. Het voelt heel goed om hier verder te gaan. Bedankt voor jullie stimulansen.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.