20 februari 2010

Almachtig

De meeste religies gaan er vanuit dat God almachtig is.
Desondanks kan God kennelijk weinig voor elkaar krijgen zonder onze steun. Wij moeten van alles doen om hem tevreden te stellen, hem vereren en moeten ons vooral aan zijn regels houden.

Als hij almachtig is dan heeft hij het niet nodig om regels te stellen. Er zou dan immers niets gebeuren zonder zijn instemming. 

Maar het gaat verder. God zelf is niet in staat om het universum in harmonie te houden, dus moeten wij hem helpen. Bijvoorbeeld door rituelen voor een goede oogst of de moderne variant, het zich bezig houden met manifesteren.

Kennelijk komt het bij niemand op dat als God almachtig is dat er niets kan gebeuren zonder zijn instemming. Als hij iets niet wil dan gebeurt het eenvoudigweg niet. 

Het is bizar dat deze zo simpele en voor de hand liggende opvatting door vrijwel niemand gedeeld wordt.

Dus laat ik het nog een keer herhalen. Het universum is een. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets fout doet, want dat is onmogelijk. Immers er kan niets gebeuren zonder de instemming van het universum. Je hebt geen eigen wil los van de wil van het universum.  Dat je dat wel zou hebben is een illusie En ja, ook het hebben van die illusie is zoals God het wil, anders had je die illusie niet. 

Dus ontspan je, laat je gaan want alles is in harmonie. Je hoeft niets te doen om dingen in harmonie te brengen. Je kunt zelfs niets doen. Iedere gedachte die je hebt, iedere handeling die je doet is onderdeel van de kosmische harmonie en kan niet anders plaatsvinden dan dat die plaatsvindt.  

Het kan niet anders zijn dan het is.

Daarin ligt de Vrede van God.

2 opmerkingen:

 1. Is alles wat we als 'fout' menen te moeten benoemen zo onderdeel van het Ene en al gepland op de een of andere manier?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ene plant niets. Het is niet zo dat er ergens een meneer alles wat hier zal gebeuren zit te plannen.
  Alles wat gebeurt is een resultaat van de totale harmonie en kan niet anders zijn dan het is.
  Net zoals een rivier een bepaalde richting in stroomt doen zich bepaalde gebeurtenissen voor. De rivier plant niet dat hij naar de zee gaat, het gebeurt gewoon.
  Goed en fout zijn menselijke begrippen. Het universum kent alleen gebeurtenissen zonder daar een etiket van goed of fout aan te plakken.
  De rivier houdt zich er bijv. niet mee bezig of hij misschien naar de verkeerde zee stroomt.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.