05 februari 2010

De blinde darm in je hoofd

Het ego denkt van alles te doen, dingen onder controle te moeten houden en verantwoordelijk te zijn voor alles wat er gebeurt.

Dat is een misverstand.
Niet het ego doet iets maar het ene.
Net zoals een golfje niet zelf kan bepalen waar het heen gaat en wat er gebeurt kan de schijnbare persoon dat ook niet.
Zelfs gedachten verschijnen spontaan zonder dat de persoon daar invloed op heeft. Als die al spontaan verschijnen dan geldt dat zeker voor de rest van wat er gebeurt.

Er is niets bijzonders aan de hersenen. Het is een orgaan wat gedachten produceert. Net zoals de longen ademen, het hart het bloed rondpompt, de maag voedsel verteert enz.
Om een of andere bizarre reden denken we dat we wel de gedachten zijn, maar niemand zegt dat hij of zij de ademhaling is.


Als de schijnbare persoon (de ik gedachte) gaat slapen gaat alles door. Het leven redt zich prima zonder de schijnbare regelaar (die dus in werkelijkheid niets regelt).

Iedereen denkt dat hij dingen regelt, maar dat is een hypnose. De waarheid is dat er slechts het Ene is.

Als je dit door en door voelt en de hypnose van een schijnbare persoon die ergens voor verantwoordelijk voor is en moet regelen kwijtraakt dan is het einde verhaal voor de egokramp.

De ik gedachte is niet meer dan een soort blinde darm van de hersenen. Het is nergens goed voor, maar het kan wel lijden en stress veroorzaken. Het is een energetische verkramping. Het veroorzaakt lijden met name in de vorm van angst en schuld.   

Deze 'blinde darm in je hoofd' is het enige dat je afhoudt van geluk. Dingen proberen te regelen die helemaal niet te regelen zijn is ongelooflijk frustrerend. Dat proberen te doen is iets waar iedereen gek van kan worden en dat is dan ook wat in deze samenleving gebeurt (denk aan gebruik van kalmeringsmiddelen e.d.).

Er is altijd tegen je gelogen. Analyseer die leugen, zie die leugen, doorvoel die leugen, haal hem uit je systeem.

Wat er dan rest is rust en werkelijke vrijheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.