01 februari 2010

De vrede van God

Het ego leeft bij de gratie van problemen. En problemen zijn er altijd. Als het ene probleem lijkt te zijn verdwenen staat het volgende probleem al weer klaar.
Sommigen hebben het idee dat er een tijd komt dat er geen problemen zullen zijn. Maar dat is een illusie.

Zolang er een dualistische wereld wordt waargenomen zullen er problemen zijn.
Het enige wat gedaan kan worden is weten dat we 'de held van de droom' niet zijn. En zelfs dat is iets wat we niet kunnen doen, want het moment waarop dat zal gebeuren staat vast. We kunnen niets doen aan wat dan ook.

Dat beseffen maakt dat we niet langer krampachtig bezig zijn om problemen op te lossen en dat we illusies laten varen. We rusten in de armen van alles dat is en laten ons meedrijven. Het innerlijk verzet van het ego staakt.

Het einde van de illusie is de vrede van God. Ook al zouden we hangen aan een kruis, als we weten dat we het ego niet zijn is er alleen maar vrede en rust.
Dat is de wederopstanding.

1 opmerking:

 1. Hoe ging 'ie ook alweer?

  "Niets werkelijks kan bedreigd worden.
  Niets onwerkelijks bestaat.
  Hierin ligt de vrede van God."

  Alle problemen die we tegenkomen zijn afgeleide problemen van één enkel probleem. Als je weet wat dat éne probleem is, dan zul je zien dat dit probleem slechts een fractie van een tijd slechts schijnbaar heeft bestaan en al is opgelost waardoor alle afgeleide problemen niet kunnen bestaan. Daarom kunnen we nooit de problemen op aarde oplossen, omdat we een oplossing zoeken voor problemen die niet werkelijk bestaan.

  Als er geen problemen zijn, dan kan er alleen maar vrede zijn. Als er geen vrede ervaren wordt, dan denk je nog steeds dat er een probleem is.

  Doet me trouwens denken aan een Corsicaanse camping baas van eeuwen geleden (toen ik nog jong was), die op elke vraag die je hem stelde antwoordde: "Pas de problème! Pas de problème!"

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.