24 maart 2010

De virtuele wereld

Langzamerhand is me glashelder dat ieder van ons in een virtuele wereld leeft die alleen bestaat in onze mind (geest). Door de leraar Ashoi wordt dit de mind dimension genoemd "You do not experience the real world you only experience a world in your mind, which is the mind dimension".
Klik hier voor zijn website
De echte wereld is eenheid. Dit is niet alleen wetenschappelijk bewijzen (alles is 1 groot energieveld, dat niet gescheiden is), maar het kan ook onze ervaring zijn.
Het wordt onze ervaring als we kijken naar het tijdloze Zijn  Datgene waarin onze gedachten, gevoelens, de wereld in verschijnen. Vaak wordt dat bewustzijn genoemd.

Net zoals meubels in een ruimte verschijnen, verschijnen ook gedachten en andere vormen in een ruimte. Die ruimte is bewustzijn. Het gaat dan niet om iets geheimzinnigs of mystieks, maar het gaat om het gewone dagelijkse bewustzijn.
Het zijn vormen en met name de gedachten/gevoelens die zorgen voor de illusie van afscheiding. Adhyashanti zei in een video het volgende: Er is maar een van ons en probeer eens te raden wie die Ene is?Ontwaken is simpelweg weten wie je bent en je niet laten misleiden door de illusie.
Er wordt moeilijk over gedaan, er wordt heel gewichtig over gedaan, maar in wezen is heel simpel.
Overigens ben ik zelf voorstander van het zoveel mogelijk loslaten van termen als verlichting, ontwaken e.d. omdat dit termen zijn die de indruk wekken dat het om iets heel moeilijks en gewichtigs gaat en alleen maar weggelegd is voor zeer bijzondere en spirituele 'organismen' die je vooral zittend voor een zaal in een grote stoel kunt aantreffen. Dit terwijl de illusie doorzien in wezen simpel is.
Wat ik ook als een bedenkelijke ontwikkeling beschouw is dat deze termen soms worden gehanteerd door zelfbenoemde 'guru's' die het gebruiken als marketinginstrument (versiering van hun ego (?)).
De illusie doorzien is voor iedereen en dus ook voor jou mogelijk. Het is je natuurlijke staat. Het is de staat waarin je leeft als alle misverstanden en verkeerde identificaties zijn verdwenen. Wat kan er simpeler zijn dan weten dat je bent wie je bent?

1 opmerking:

  1. "Wat kan er simpeler zijn dan weten dat je bent wie je bent?" ... Schijnbaar is het toch heel erg ingewikkeld om te zien hoe simpel het is.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.