30 maart 2010

Niets werkelijks kan bedreigd worden

Op het meest fundamentele niveau bestaat alles uit minuscule eenheden van energie. Momenteel denkt men dat dit de strings zijn. 

Die fundamentele deeltjes zijn intelligent, want ze gaan interacties met elkaar aan die uiteindelijk leiden tot de schepping van melkwegstelsels, planeten, al wat is en leeft.

Je zou dit bewustzijn, Brahman, God of whatever kunnen noemen. 

Deze intelligentie is groter dan die van de mens want ik zie de mens nog niet een bijna oneindig aantal planeten maken, al dan niet bevolkt met een bijna oneindig aantal levensvormen.


De vormen welke op die manier gemaakt worden zijn allemaal tijdelijk. Alle vormen vervallen en zullen terugkeren tot de status van datgene van waar ze uit opgebouwd zijn (de fundamentele deeltjes) en zullen vervolgens nieuwe vormen maken.

Sommige mensen vrezen dat er een atoomoorlog uit zal breken waardoor mogelijkerwijs de hele planeet opgeblazen wordt. Echter alles wat er dan zou gebeuren is dan vele vormen gelijktijdig zullen vervallen, maar die vormen zouden toch vervallen zijn (alleen niet allemaal tegelijk).

De fundamentele deeltjes blijven zoals ze zijn en ze zullen weer nieuwe vormen aanmaken.

Eigenlijk is er dus niks aan de hand.  

Bewustzijn heeft de neiging om zich te identificeren met de vormen die het maakt. Je zou dit proces kunnen vergelijken met het kijken naar een film. Na een tijdje heb je je mogelijkerwijs geïdentificeerd met een speler in die film. Als hij bedreigd wordt voel jij je ook bedreigd hoewel er in wezen niets gebeurt.

Als je een paar uur naar een film kijkt is het vrij eenvoudig om je vrij te maken van de identificatie met een figuur uit die film, maar als je dat je hele leven doet dan is dat moeilijker.

Toch is dat het proces waar het in spirituele bevrijding omgaat. Er komt een moment dat bewustzijn inziet dat het niet de tijdelijke vorm is, maar het bewustzijn zelf.

Eigenlijk is dat heel eenvoudig te ervaren. Het gaat om simpelweg inzien dat alle tijdelijke vormen, waaronder gedachten, lichaamssensaties, gevoelens, de wereld opkomen, en weer weggaan in de leegte (ruimte) die jij bent.

Kijk maar, nu op dit moment: Er komt een gedachte op, maar die gedachte komt op in een ruimte. Vervolgens gaat die gedachte weg maar de ruimte blijft.

Het is alsof je een stoel zet in een ruimte, vervolgens weer weghaalt, maar de ruimte blijft. 


Als je eenmaal dat ervaren hebt dan weet je dat wat er ook gebeurt dat je niet de held van de film bent. Je bent het licht wat de film mogelijk heeft gemaakt. En dat licht is onkwetsbaar en eeuwig.

Je weet dan dat je niet datgene bent wat geboren wordt en ooit zal sterven, maar je bent het ongeborene en je zult nooit sterven.

Als bewustzijn zich vrij weet te maken van de identificatie met tijdelijke vormen blijft de vrede van God over.  


Niets werkelijks kan bedreigd worden.    

5 opmerkingen:

 1. Niets werkelijk kan bedreig worden ...


  Zo is het.


  Het leven biedt voldoende 'testen' die je vertellen of er nog iets van een 'ik' aanwezig is dat zich bedreigt voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ...
  Niets onwerkelijks bestaat.
  Hierin ligt de vrede van God.

  Vincent

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.