02 maart 2010

Wat er buiten is (paint it black)


Wat er buiten is, is leegte bestaande uit energie. Kleuren bestaan in werkelijkheid niet, maar zijn slechts vertalingen van ons brein van electromagnetische stralen die een bepaalde golflengte hebben.

Zwart is de afwezigheid van kleuren. Als je de ware wereld dan ook een kleur zou willen geven dan zou dat zwart moeten zijn.

Uit de potentiĆ«le energie van de ware wereld (noumenon) wordt door het brein aangestuurd door het Ene een waargenomen wereld geschapen (fenomenologische wereld). Wat dat betreft geldt dat de wereld steeds opnieuw geschapen wordt. Uit de kleurloze leegte van energie ontstaat steeds opnieuw de wereld die wij ervaren. 

Denk niet dat wat je ziet en ervaart iets te maken heeft met de echte wereld. Het is slechts een drie dimensionale film in je hoofd. De wereld die je ziet wordt gemaakt door het bewustzijn en bestaat slechts in je bewustzijn. 

Je zou het kunnen vergelijken met een film op een scherm die mogelijk wordt gemaakt door licht: regisseur het Ene. Of met een film op je computerscherm die mogelijk wordt gemaakt door bits en bytes. In beide gevallen ervaar je beelden die niets te maken hebben met de onderliggende realiteit. 

De wereld is letterlijk in jou.

3 opmerkingen:

  1. Ben ik zo groot, of is de wereld zo klein dat hij zomaar in mij past?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amen.

    Wanneer je beseft dat je de Ene bent, groeit langzaam maar zeker het besef dat JIJ een verlengstuk bent van Ene en dus mede bepaald hoe 'werkelijkheid' zich ontvouwt.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.