12 april 2010

Anybody out there?

Zonder gedachten zijn er alleen zintuiglijke indrukken. Er zijn geen afzonderlijke tafels, stoelen of mensen. Alles is een en onderdeel van bewustzijn.
Kijk maar rond in de kamer zonder te denken. Zie je afzonderlijke objecten? Of zie je ongedefinieerde kleuren en vormen?

Het verschijnen van afzonderlijke objecten is slechts mogelijk door de combinatie van zintuiglijke indrukken met gedachten (labels).
Zodra de gedachte 'ik' verschijnt, verschijnt ook de gedachte 'een ander' en de gedachte 'relaties', wat een poging van het denken is om binnen de dualiteit eenheid te herstellen, wat natuurlijk onmogelijk is.

Denken in termen van relaties schept alleen maar meer dualiteit. De enige manier om dit te voorkomen is in te zien dat er alleen maar eenheid is en dat jij de ander bent. Je bent niet in relatie met de ander. Je bent de ander. Er bestaan geen anderen. Er is maar een van ons hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.