07 april 2010

Dat

Filter alle gedachten, gevoelens, lichaamssensaties, herinneringen, meningen, beelden en andere vormen weg.
Datgene wat overblijft is wie je bent.
Het is datgene wat onder alle omstandigheden hetzelfde blijft. Het was hetzelfde toen je pas geboren was, toen je een ongeluk kreeg en toen je in extase was.
Alles wat zich voordoet verrijst binnen dat en verdwijnt uit dat. Dat is onkwetsbaar en biedt onvoorwaardelijk ruimte aan alles. Het is onvoorwaardelijke liefde.
Dat neemt alles in zich op, zonder vragen, zonder oordeel, zonder meningen, zodat alles onderdeel wordt van dat.
Uiteindelijk is er dan ook alleen maar dat. 

2 opmerkingen:

 1. Je tekst doet me in grote lijnen denken aan de woorden die Jan van den Oever in één van zijn praatjes bezigde, en waarin hij in heldere klare taal onder woorden brengt dat wat je bent.

  http://www.youtube.com/watch?v=Sv72tJtoH8g&NR=1  De oude Taoisten lieten dat wat 'is' onbenoemd. Ooit werd aan U.G. de vraag gesteld of hij onvoorwaardelijke liefde is. U.G. moest het antwoord schuldig blijven.

  Misschien dat de Taoisten het benoemen vermeden omdat 'onvoorwaardelijke liefde' voor de zoeker een concept is wat het zijn wat je bent in de weg staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.