23 juli 2010

Dag- en nacht bewustzijn

Wanneer we dromen wordt er door ons bewustzijn een wereld gecreëerd. In die wereld bevindt zich 1 lichaam dat we beschouwen als ik. In de droomwereld bevinden zich ook 'anderen', gebouwen, steden enz. Tijdens de droom denken we dat die buiten onze controle zijn. We denken wel invloed te hebben op de droom ik, maar niet op het andere dat in de droombewustzijn verschijnt.

Het aardige is dat overdag min of meer hetzelfde gebeurt. Wanneer we wakker worden maakt ons bewustzijn een wereld (volgens de principes van ineenstorting van de golffunctie). In die wereld bevindt zich 1 lichaam dat we beschouwen als ik. In de wereld bevinden zich ook 'anderen', gebouwen, steden enz. Tijdens het dagbewustzijn denken we dat die buiten onze controle zijn. We denken wel invloed te hebben op de ik figuur, maar niet op het andere dat in het dagbewustzijn verschijnt.

De dagwereld wordt ook geschapen door ons bewustzijn. Hoe die wereld eruit ziet wordt bepaalt door de energieën waarmee ons bewustzijn is 'vervuild'. Het gaat dan vooral om de ego energie (inclusief astrale energieën van z.g. vorige levens).

Zelf verbaas ik me erover hoe mensen in totaal andere werelden leven. Sommige mensen worden steeds slachtoffer van misdaad, anderen helemaal niet. Sommige mensen worden steeds ziek, anderen helemaal niet.
Mensen trekken totaal verschillende ervaringen aan en scheppen hun eigen wereld. 

Waarom is het leven soms zo moeilijk? Omdat de ego energie vol zit met trauma's, ellende enz. Misschien zitten in die ego energie wel allerlei 'herinneringen' aan doodgemarteld zijn, oorlog en weet ik het allemaal. De geschiedenis van deze planeet doet wat dat betreft het ergste vermoeden. 

Deze ego energie aanpakken is onbegonnen werk. Het is een riool van gigantische omvang. Vandaar ook dat het niemand lukt om via visualisaties e.d. een andere werkelijkheid te scheppen. Een uurtje visualiseren is helemaal niets vergeleken met alle shit die in het ego zit.

Bovendien schept het visualiseren zelf ook zijn eigen problemen. Een miljonair zal niet visualiseren dat hij rijk is want hij is het al. De enige die gaat visualiseren is de arme sloeber die heel goed weet dat hij met een fantasie bezig is. Hij denkt dat hij bezig is om rijkdom te visualiseren, maar in feite is hij alleen bezig zijn achterliggende gevoel van armoede te versterken. Op zo'n manier werken dit soort technieken als een boemerang.

Het is beter om je bewust te worden van de zuivere niet vervuilde energie. Het ego is niet wie je bent. Het is vervuiling. Wie je bent is een lichtwezen van pure schoonheid dat buiten tijd en ruimte staat.

Als je je daarvan bewust bent, dan ben je in 1 keer klaar. Ramana Maharshi zei dat deze weg veel beter werkt en effectiever is dan stukje bij beetje karma proberen te neutraliseren. Hij zag die lange weg als zinloos en in de praktijk onmogelijk. 

De korte weg klinkt eenvoudig maar is het niet. Immers iedere energie wil overleven en dat geldt ook voor het ego.
Het ego zal alles doen om ons weg te doen drijven van het Licht dat wij zijn. Het zal de meest vreselijke aardse drama's scheppen, allemaal met doel om angst en verwarring te scheppen en dat is nu net zijn voedsel. 

Echter ook vervuiling is uiteindelijk onderdeel van het Licht. Alles zonder uitzondering is opgebouwd uit Licht.
De meest vreselijke ervaringen zijn slechts een 3 D film die verschijnt in onkwetsbaar bewustzijn en daaruit is opgebouwd.  
De oplossing is dus het bestrijden van het ego, maar het inzien dat ook het ego onderdeel is van het Licht..

Het onkwetsbare en pure bewustzijn is wie je bent. Dat voelen in de soms zo moeilijke praktijk is de opgave.
En dat gebeurt of het gebeurt niet. Als het de bestemming is van het organisme om dit te ervaren dan zal dat gebeuren. Zo niet dan gaat de illusie gewoon nog een tijdje door.

De oplossing is weten dat alles Licht is ook al is het vermomd als een aards drama. Ook een horror film is uiteindelijk slechts Licht. Dat pure Licht is wie wij zijn.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.