13 juli 2010

De Anomalie

In de Bhagavad Gita zegt Krishna het volgende:
Uit duizend mensen is er maar 1 zoeker en van duizend zoekers is er nauwelijks 1 die mij kent.

Dit betekent dus dat er slechts 1 op de 1 miljoen is 'die mij kent' (Krishna zei nauwelijks 1 die mij kent, maar laten we de schatting ruim houden).

Voor Nederland zou dat neerkomen op 15 'body mind mechanismen.'

De illusie van afscheiding ontstond om het spel goed te laten verlopen. Als een dier zich 1 voelt met zijn voedsel doet hij namelijk niets en verhongert. Kortom de illusie van afgescheidenheid is een biologische noodzaak. Deze illusie ontstond toen er organismen ontstonden die 'íets moesten doen' met andere organismen (opeten, voortplanten whatever).

Echter geen systeem is volmaakt. Computers crashen, in de Matrix ontstaan storingen en soms verdwijnt het ego uit een body/mind mechanisme.

Een betreurenswaardige fout, maar aangezien het slechts om zo weinigen gaat kan 'existence' daarmee leven en kan de show gewoon verder gaan.

1 opmerking:

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.