22 juli 2010

Entiteit

Het universum heeft een entiteit geschapen die een 'ik gevoel' heeft.
Die zichzelf afgescheiden voelt van de rest.
Maar...........die entiteit heeft zichzelf niet gemaakt. Is het gevolg van een ontmoeting van een zaadje (een van twee honderd miljoen zwemmertjes) en een eicel welke hij niet in de hand heeft gehad en heeft een lichaam gekregen dat is opgebouwd uit voedsel en het resultaat van een evolutie waar hij part noch deel in heeft gehad.
De evolutie had ook anders kunnen lopen. Je had een paarse krokodil kunnen zijn of wat dan ook.    

Wat een arrogantie om te denken dat er iets is als een afzonderlijke entiteit, terwijl alles er op wijst dat er sprake is van een heel klein deeltje van het universum waarin een gevoel van afscheiding ingebouwd zit. En zelfs dat gevoel van afscheiding heeft het ik niet gemaakt. Net zoals de cultuur waarin je opgroeit, de economie, je geloof (ja, ook het New Age z.g. spirituele geloof valt daaronder......), waarden en normen enz.


Het universum heeft simpelweg een apparaatje gebouwd dat een ik gevoel heeft.
Kennelijk was voor het kosmische spel het nodig dat er dualiteit ervaren werd en hier zijn we dan!
Als de Zon ophoudt te schijnen en/of de Aarde verdwijnt zijn we onmiddellijk dood en toch denken we dat we een afgescheiden ik zijn dat van alles kan doen.
Eigenlijk te gek voor woorden, en toch denkt iedereen dat de illusie de waarheid is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.