14 juli 2010

Het dagelijks leven eenvoudig gemaakt

een citaat van Ramesh Balsekar vertaling Roeland


  1. In iedere situatie doe wat je voelt dat je moet doen. Wat je doet is gebaseerd op 2 factoren door God zijn gemaakt  - je genen en je conditionering. Daarom wat je doet is precies wat God verwacht dat je doet. Er kan geen sprake zijn van zonde waarvoor je God hoeft te vrezen.
  2. Wat gebeurt nadat je hebt gedaan wat je voelde dat je moest doen is volgens God's wil/de wetten van de Kosmos. Wat gebeurt en de consequenties - goed of slecht - zal door je geaccepteerd moeten worden.
  3. Beoordeel nooit iemand als goed of slecht - niet jezelf, noch de ander - want niemand of het nu gaat om de verlichte of de psychopaat doet iets. Alles gebeurt volgens God's wil/ de wetten van de Kosmos.

Mijn samenvatting:

Je kunt geen fouten maken, zelfs al zou je het 'willen' en dat geldt ook voor de ander. 

God's wil gebeurt altijd, het is onmogelijk dat er wat dan ook gebeurt dat niet God's wil is. 

Zonde bestaat niet, schuld is een illusie, alles is goed zoals het is ook als het ego dat slechts de energie van afscheiding is daar niets van begrijpt.  

Ieder oordeel, schuldgevoel, piekeren over gevolgen enz. komt van het ego.
Het Ware Zelf kan niet anders dan alles altijd te accepteren.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.