15 juli 2010

Het spel van dualisme

De bron heeft een schepping gecreerd die slechts kan bestaan door dualisme.
Goed en slecht zijn beiden onderdeel van dezelfde medaille.
Een manifestatie met alleen goed is onmogelijk. Het dier zou niet eten (want het is niet 'goed' om een ander dier te eten), er zou niets dood kunnen gaan (want de dood is niet 'goed'), maar dan kan er ook niets geboren worden anders is de Aarde binnen de kortste keren 'vol'
Kortom er zou helemaal niets gebeuren en kenmerk van de manifestatie is dat er juist wel iets gebeurt. Evolutie bijv. waardoor de zwakkere soorten uitsterven (heel 'slecht' natuurlijk, pure massamoord gezien vanuit de zwakkere soorten) en de sterkere soorten zich verder perfectioneren. 
Bovendien is een begrip als goed alleen mogelijk als er ook zoiets bestaat als slecht. Als er alleen sprake is van een hoogvlakte heb je geen idee dat je hoog bent.
Waarom laat de Bron slechte dingen toe? Omdat een schepping met alleen goed godsonmogelijk is!
Hiermee is dus tevens verklaart waarom er zoveel ellende is in de wereld. Het kan niet anders zijn dan het is. Dit beseffen is acceptatie, acceptatie is vrede en vrede is het einde van het ego wat in feite niets anders is dan een energetische contractie gebaseerd op verzet. 

3 opmerkingen:

 1. Heerlijke blog!!

  Groet, nowan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het leven op aarde is niet het probleem, dat er goed en kwaad (of slecht) bestaat is niet het probleem, dat we geboren worden en dood gaan is niet het probleem. Het enige probleem is — zoals jij al zegt, Roeland — ons verzet tegen hoe de dingen gebeuren, maar dat verzet is zinloos... dus eigenlijk is er geen probleem, alleen het idee van een probleem en dat idee is een misvatting.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi Roeland...de dag kán niet zonder de nacht....we zouden de dag niet kunnen onderscheiden dan...en daarom is ook het Ene ook zo moeilijk te 'zien', omdat elk onderscheid dan wegvalt....

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.