13 augustus 2010

De wereld is zoals wij hem willen

De wereld is precies zoals wij hem willen. Kijk eens wat voor games er worden verkocht en je zult zien dat het voornamelijk games zijn waarin strijd wordt geleverd.
Kijk naar de persoonlijke interacties van veel mensen en de conflicten die zich daarin afspelen. 
De wereld  is slechts een uiterlijke manifestatie van het ego principe dat in de mens zijn hoogtepunt kent.
Er is niets mis met de wereld. Er is ook niets mis met het ego principe want het principe van afscheiding was een evolutionaire noodzaak (zoals ik elders heb beschreven).
Alles is dus precies zoals het moet zijn. Het kan niet anders zijn dan het is.
Dit beseffen maakt de wereld een plaats waar perfectie heerst.
De wereld hoeft niet veranderd te worden, kan niet veranderd worden, maar is perfect zoals het is.
Dit is vrede.

3 opmerkingen:

 1. Volledig mee eens, zelfs al kan ik dit niet altijd bevatten...Toch "weet" ik dat het zo werkt. Het gaat vaak mis met die manier van denken, zodra het "ja maar", tevoorschijn komt.
  Bedenk jezelf een goed weekend Roeland! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsja, helaas is het een visie die ik zelf ook niet altijd in de praktijk breng. Heb zelf de nodige oordelen en meningen.
  Wat interessant is is om te kijken hoe je je voelt als je kritiek hebt of iets of iemand. De energie waarmee dat gebeurt is een energie van contractie, van oordeel. Het voelt als ego en voelt niet fijn.
  Aanvaarding van wat dan ook voelt als rust en vrede, het is de energie van het ZIJN.
  Ik heb niet de minste behoefte (meer) om een wereld te verbeteren die niet verbeterd kan en wil worden, maar ben er desalniettemin van overtuigd dat meer ego en verontwaardiging alleen maar zorgt voor meer disharmonie. En dat harmonie en vrede, zorgt voor harmonie en vrede.

  In de Course in Miracles wordt bijv. gezegd dat het beste wat je voor vrede in de wereld kunt doen is zelf in vrede zijn.

  Jij ook een harmonieus weekend gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrede en liefde is waar het om gaat. Zoek de vrede in jezelf en je wordt omringd door liefde.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.