10 augustus 2010

Dieren kunnen denken

Vandaag een interessant artikel in Time over het feit dat dieren kunnen denken.  Eerder verscheen in de New York Times een artikel over tijd in de 'mind van dieren'.
Ik citeer een artikel in de Volkskrant hierover: "Volgens het weekblad is er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat dieren net als mensen kunnen denken, redeneren, overleggen en voelen''.
Wel verschilt de mate waarin sterk per dier.
Volgens Time dwingt dit de mens tot een andere omgang met dieren. Met name kan dan gedacht worden aan de bio industrie.  
De z.g. dam tussen dieren en mensen verdwijnt.
Zelf vermoed ik dat bepaalde dieren zoals dolfijnen zelfs intelligenter zijn als mensen. Het enige punt is dat dolfijnen geen handen hebben en daarom geen gereedschappen kunnen gebruiken. Daarom hebben ze ook geen techniek kunnen ontwikkelen.   

1 opmerking:

  1. ok hier ook nog meer een keertje dan :-)

    Tijd voor de meute om eens beter met dieren om te gaan !!
    Buiten al die wetenschappelijke onderzoeken weet ik één ding zeker uit ervaring: een dier kent onvoorwaardelijke liefde en daarmee hebben zij zich boven de mens geplaatst

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.