13 augustus 2010

Er gebeurt wat er gebeurt......

In de spirituele wereld zie je dat mensen geneigd zijn om als er iets geks in hun leven gebeurt er vanuit te gaan dat dit iets met hun te maken heeft.
Nisargadatta wijst erop dat dit vaak niet het geval is. Alles is een. Er is maar 1 energiesysteem. Als ik ergens in het water een vervuilende stof doe dan spoelt die misschien heel ergens anders aan land.
Zo kan het zijn dat iemand in Mexico een klap geeft en dat als gevolg daarvan er iets geks in mijn leven gebeurt.
Een van de uitingsvormen van de energie van afscheiding is dat we alles op onszelf betrekken en dat komt vreemd genoeg het meeste voor in de spirituele wereld. Juist die mensen zijn geneigd om alles te analyseren en op zichzelf te betrekken.
Mensen die zich niet met spiritualiteit bezig houden hebben daar over het algemeen minder last van. Die denken 'het gebeurt gewoon.' En vaak hebben die gelijk........... 
Niet alles wat er gebeurt hoeft begrijpelijk, rechtvaardig, karmisch of wat dan ook te zijn. Soms krijg je gewoon een 'onverdiende dreun' omdat er ergens in het totale energie systeem sprake is van disharmonie.

Uiteindelijk is er maar 1 oplossing voor wat voor probleem dan ook en dat is beseffen dat je onkwetsbaar en eeuwig bent.  
Niets werkelijks kan bedreigd worden............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.