15 augustus 2010

Het pad van illusies

We leven in de tijd van hapklare consumptie spiritualiteit.
De moderne beoefenaar van sjamanisme gaat niet een half jaar zonder eten in de winter de wildernis in. Hij wil ook niet nachten bivakkeren boven een nest van roofmieren. Nee, hij doet een uurtje dansoefeningen, handig gepland in het weekend gevolgd door een lekkere lunch.
Mensen shoppen van het een naar het andere. De tegenwoordige mens is snel verveeld en doet dingen met de snelheid van een videoclip. Een beetje non dualiteit, een beetje dansen met engelen, fluisteren met paarden, scheppen van je eigen werkelijkheid, twitteren met Maria Magdalena en zoeken naar de graal. Maak er maar een vrolijke hutspot van.
Het moet vooral positief, luchtig en vrolijk worden gehouden.
In de tegenwoordige tijd is er geen enkel verschil tussen het nieuwste model HD TV en de nieuwste spirituele cursus. Of het zou moeten zijn dat rond het begrip spirituele cursus een semi heilig sfeertje hangt en dat is niet het geval bij de HD TV.
De moderne mens is niet geinteresseerd in een wezenlijke zoektocht, maar slechts in consumptie. De spirituele industrie is maar wat graag bereid om die te leveren.
OK, het is zondag, even kijken of het tuincentrum open is om daar Boeddha die in de aanbieding is op te halen.

 

  

 

2 opmerkingen:

 1. Hahahaha, ik noem dat het Blokkerboeddhisme en eigenlijk....heb ik er niet echt iets tegen.
  ( Mijn mini boeddha buikje schud even mee van de lach)
  Een fijne en vrolijke avond gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahahaha....die boedhha ophalen ...! Zullen we dan maar...ja goed samengevat.
  He Roeland..de spirituele zoektocht gaat niet over rozen, maar we hoeven onszelf ook niet meer moedwillig te pijnigen.
  Heb wel eens een tijd koffie geschonken in een new age centrum..nou en dan van die zweefmuziek en altijd wierook. Je raakt er al bedwelmt als je binnenstapt..en dat is denk ik ook de bedoeling....hahahah....

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.