02 augustus 2010

Voor de geboorte en na de dood

De toestand van voor je geboorte is hetzelfde als de toestand na de dood.
De stilte die zich heeft verbonden met het lichamelijke sensaties, gevoelens, emoties, meningen, gedachten, een verhaal zal dan weer pure stilte zijn.
Stilte wordt stilte vermengd met van alles en wordt tenslotte weer stilte.

6 opmerkingen:

 1. En achter dat 'van alles' is de Stilte altijd weer voelbaar en vindbaar. Waar je je ook begeeft, wat je ook doet, je hebt voortdurend toegang tot je Stilte. Als je werkelijk wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Anoniem: wie is die "je" die iets "werkelijk wil"? Wat is die "Stilte" waartoe je toegang hebt? Hoezo eigen "jij" je dat toe?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Frits: je bent scherp, dank. Het is bekend, er is geen je. Toch is dat de gangbare manier van uitdrukken, vandaar de verwoording zoals deze is. Als "je" werkelijk wil, betekent feitelijk "als dat gebeurt". Sommige mensen hebben veel contact met de Stilte("de Stilte" staat voor het Grote Niets, of Al dat is). Ze kunnen in een groep zich openstellen of terugtrekken. Je hebt gelijk, het lijkt op kiezen maar het gebeurt. Voelbaar en ogenschijnijk vindbaar voor hen die dit overkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, sorry, maar "als je werkelijk wil" is heel wat anders dan "als dat gebeurt". We moeten het niet mooier maken dan het al is, want dat kunnen we niet, we kunnen niet eens zien wat er om de hoek van de straat gebeurt... HET kan dat wel. Zolang we woorden gaan omdraaien, dingen anders gaan benoemen, gebeurtenissen mooier gaan omschrijven, alleen in de hoop dat de ander het begrijpt, dan hou je alleen jezelf voor de gek (trust me!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Frits, jij wijze man. Dank voor je nieuwe feedback. Voor mij is de stilte altijd vindbaar en voelbaar, waar ik ook ben. lucky me?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zodra er Stilte is, kan er geen ik bestaan.
  Wij kunnen afdalen in de stilte.
  Dat is een ding wat zeker is.
  Maar op een bepaald punt is er alleen Stilte.
  Dat is het punt van totale vernietiging en totale overgave.
  Velen hebben dat een enkele keer ervaren. Enkelen ervaren het regelmatig, maar een hoge hoge uitzondering ervaart het altijd.

  En zo is het maar net..................

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie plaatst! Bedankt!
Reacties die te maken hebben met het onderwerp en een inhoudelijk goede bijdrage leveren aan een verder inzicht daarin worden op prijs gesteld en gepubliceerd.
Al het andere zal in het ongemanifesteerde Zijn blijven:)
Opmerkingen worden alleen geplaatst als er een naam onder staat, dat kan ook een nickname (schuilnaam) zijn. Die kan onder de boodschap geplaatst worden.